Page content

Hoe breng je structuur aan in een bedrijf?

Hoe breng je structuur aan in een bedrijf?

Hoe breng je structuur aan in een bedrijf, zodat je processen kunt optimaliseren? Vanuit structuur werk je effectiever aan strategie en aan groei, net als aan belangrijke innovaties. Om daar tijd voor vrij te maken is het belangrijk om aan structuur te werken, waarvoor we een aantal handige tips op een rij hebben gezet.

Met onze 6 tips voor meer structuur krijg je een veel beter inzicht in de belangrijke bedrijfsprocessen. En in hoe je die zo inricht dat je daarmee meer tijd overhoudt. En meer inzicht en overzicht krijgt, waardoor je vanuit volledige controle de handen vrij krijgt.

Structuur binnen een bedrijf: 6 belangrijke tips

Structuur aanbrengen in jouw bedrijf? Gebruik daarvoor de volgende 6 handige tips:

  • Maak en plan: begin met de missie en visie
  • Stap voor stap: meetbaar en realistisch
  • Creëer financieel inzicht
  • Houd de voorraad kritisch bij
  • Besteed crediteuren- en debiteurenbeheer uit
  • Organisatiestructuur: laat medewerkers groeien

Maak en plan: begin met de missie en visie

Je werkt aan de structuur van een bedrijf door te beginnen met een plan. Door te beginnen met de missie en de visie, waarmee je vaststelt waar jouw bedrijf voor staat. En waar je voor gaat als ondernemer.

De missie en visie helpen je na te denken over wat je met jouw bedrijf wilt toevoegen. Voor klanten, voor medewerkers en voor de maatschappij in z’n algemeen. Het dwingt je om daar goed over na te denken, zodat de missie en visie vervolgens een kapstok kunnen zijn waar je keuzes aan kunt ophangen. Het helpt je om de richting te bepalen, waar je toekomstige keuzes tegen af kunt wegen.

Stel een plan op voor de missie, visie en structuur binnen het bedrijf. Aan de hand van een voorbeeld dat de organische structuur beschrijft, waar we je bij Virtual Business Collective uitstekend bij kunnen helpen.

Stap voor stap: meetbaar en realistisch

Geen bedrijf creëert in één keer de optimale strategie. Het is belangrijk om stap voor stap te beginnen, zodat je de plannen zowel meetbaar maakt als realistisch houdt. Het is dé manier hoe je structuur aanbrengt in jouw bedrijf, door daarmee stap voor stap vooruit te komen.

Bepaal de eerste meetbare stappen, en houd het vooral realistisch. Iedere stap voorwaarts is er één, waarmee je voorkomt dat je het overzicht of de controle kwijtraakt. En minstens zo belangrijk, door dit stap voor stap aan te pakken wordt het een stuk makkelijker om daar ook anderen mee te motiveren.

Creëer financieel inzicht

Geen goede structuur binnen een bedrijf zonder duidelijk financieel inzicht. Wat komt er binnen, wat gaat eruit, en wat blijft er onder de streep over? Iets dat je zelf kunt doen, maar dat je ook uitstekend kunt uitbesteden. Door de boekhouding uit te besteden maak je tijd vrij om aan jouw strategie en structuur te werken, terwijl alle belangrijke gegevens op ieder moment beschikbaar zijn.

Wij helpen jou te zorgen voor meer financieel inzicht, zodat je precies weet hoe je er financieel voor staat. En wat er de komende weken, maanden en jaren mogelijk is om verder te groeien. Belangrijk om structuur aan te brengen in je bedrijf, omdat je ontdekt hoe je verder kunt bouwen aan de missie en visie die je hebt vastgesteld.

Houd de voorraad kritisch bij

Werk je met voorraden? Dan is het minstens zo belangrijk om die kritisch bij te houden. Hoe lang liggen artikelen in voorraad, welke stappen kun je nemen om die tijd te verkorten en hoe ontwikkelen de kosten zich? Een belangrijk element van structuur in een bedrijf, waarmee je ervoor zorgt dat inkoop en verkoop soepeler verlopen.

Besteed crediteuren- en debiteurenbeheer uit

Wanneer je werkt aan de organische structuur van jouw bedrijf wil je geen tijd verspillen aan openstaande facturen. Van wie krijg je nog geld en wie moet je aan de andere kant nog betalen? Besteed het crediteuren- en debiteurenbeheer uit, zodat je opnieuw meer tijd vrijmaakt om aan de structuur te werken. Een belangrijke stap die overzicht en controle garandeert, zonder dat je daar nog langer (veel) tijd in hoeft te steken.

Organisatiestructuur: laat medewerkers groeien

Hoe je structuur aanbrengt in je bedrijf? Werk een organisatiestructuur uit en maak een plan hoe die er ideaal gezien uit zou moeten zien. Bied medewerkers de kans om te groeien, door mogelijke carrière-paden uit te stippelen. Een belangrijke stap naar meer controle n inzicht, zowel voor jou als voor medewerkers uit het enthousiaste team waarmee je werkt.

Betere organische structuur van een bedrijf: gericht op groei

Benieuwd naar de voordelen van meer structuur binnen een bedrijf? Wij richten ons met al onze inzet op groei. We nemen je operationele taken uit handen, helpen je een goede planning te maken, zorgen voor optimale processen en werken aan het beste team. Het is onze TPPT-methode, waarmee we het fundament bieden om te kunnen groeien met jouw onderneming. Geen ad hoc aanpak door een virtual assistant, maar vanuit een strategisch plan om jouw bedrijf stap voor stap verder te helpen.

Processen optimaliseren: TPPT-methode

Wil jij meer structuur aanbrengen in je bedrijf door processen te optimaliseren? Onze TPPT-methode is daarvoor uitstekend geschikt. Wij zorgen ervoor dat je jouw organisatie beter in kaart kunt brengen, processen kunt optimaliseren en op die manier kunt groeien.

Benieuwd hoe we dat doen of meteen één uur tijd winnen als we een uurtje bij je langskomen? Neem contact met ons op, stel je vragen of maak meteen een afspraak. Wij horen graag van je!

Comment Section

0 reacties op “Hoe breng je structuur aan in een bedrijf?

Plaats een reactie


*