Page content

Hoe word je succesvol ondernemer? Ontdek de gouden formule 

Hoe word je een succesvolle ondernemer, ook als jouw bedrijf groeit? Veel ZZP-ers en andere zelfstandigen leveren geweldige producten en waardevolle diensten. Dat gaat lang goed, totdat ze groeien en de hoeveelheid werk ze te veel wordt.  

Met een aantal tips van succesvolle ondernemers leer je niet alleen succesvol jouw bedrijf te starten, maar zorg je er ook voor dat je dat kunt blijven runnen. Ondernemer worden is namelijk één ding, een succesvol bedrijf dat groeit blijven leiden is iets heel anders.  

We hebben zelf ervaren hoe de groei van ons bedrijf vroeg om een andere aanpak. We verloren onszelf in kleine details die heel belangrijk leken, maar die inmiddels onderdeel uitmaken van systemen die vóór ons werken. We hebben zelf ervaren hoe je succesvol ondernemer wordt terwijl je groeit, waardoor je de kans hebt om verder te blijven bouwen aan de ontwikkeling van jouw bedrijf.  

Ondernemen: herken herhalende taken 

Een van de belangrijkste tips van succesvolle ondernemers? Herken herhalende taken, zodat je die kunt inrichten volgens een vast systeem. Het voorkomt dat je er iedere keer veel tijd en energie in dient te steken. De tijd die je vrijmaakt kun je gebruiken voor strategische sessies en besluiten, of om klanten op een meer waardevolle manier van dienst te zijn. 

Schrijf je iedere keer een volledige offerte uit of pak je de producten volgens een vaste aanpak in om klanten daar op een leuke manier mee te verrassen? Het zijn typische voorbeelden van herhalende taken, waar veel tijd en energie in gaat zitten. Je kunt die taken vangen in een systeem, zowel automatisch als handmatig met medewerkers. 

Breng goed in kaart hoe je werkt en wat er moet gebeuren. Gebruik die informatie om een systeem in te richten of een medewerker te trainen om dit voor je te doen. Dat kost je in eerste instantie veel tijd, maar levert op de lange termijn ontzettend veel op. Zodra het systeem staat heb jij er geen omkijken meer naar, waardoor je niet meer hoeft te werken aan de herhalende taken.  

Systemen en automatiseren 

Een deel van de systemen kun je uitstekend automatiseren. Tijdens de organische groei van jouw bedrijf helpt het je meer tijd vrij te maken en geen micromanager te worden.  

Door systemen te automatiseren voorkom je fouten, kun je steeds dezelfde kwaliteit leveren en ben je daar vooral veel minder tijd aan kwijt. De systemen helpen jouw organisatie te laten groeien, omdat jij de handen vrij krijgt om de volgende stap te zetten. Het is niet meer nodig om er steeds zelf mee aan de slag te gaan, waardoor je energie over hebt om andere dingen op te gaan pakken. Het is een van de tips van succesvolle ondernemers, voor wie het bijna vanzelfsprekend is om systemen te ontwikkelen en die te automatiseren.  

Aandacht voor groei: meer tijd en energie 

Dus, hoe word je succesvol ondernemer? Het is belangrijk om tijd en energie vrij te maken, door systemen te ontwikkelen en die te automatiseren. Het is dé manier waarop we als VBC zijn uitgegroeid tot een belangrijke partner voor veel bedrijven die we ondersteunen. We hebben de tijd en energie om strategisch na te denken over onze eigen ontwikkelingen en om veel waarde toe te voegen voor klanten. 

We hoeven ons niet meer bezig te houden met dagelijks herhalende taken en hebben vaste medewerkers voor veel van de operationele zaken. Het biedt ons de energie en tijd om het bedrijf te laten groeien, iets waarover we onze klanten vervolgens adviseren en waar we ze heel concreet bij helpen. Het is een belangrijke basis om succesvol te ondernemen, zoals ook andere succesvolle ondernemers dat aanpakken.  

Benieuwd hoe jij succesvol kunt ondernemen of wil je meer weten over het optimaliseren van de processen waar je mee werkt? Ervaar hoe we binnen een uur tijd minimaal 1 uur extra creëren in jouw agenda. En heb je andere vragen? Neem contact met ons op en ontgrendel groei. Wij horen graag van je!

Comment Section

0 reacties op “Hoe word je succesvol ondernemer? Ontdek de gouden formule 

Plaats een reactie


*