Page content

Social media uitbesteden met pakketten: 4 tips om op te letten

Social media uitbesteden met pakketten: 4 tips om op te letten

Jouw social media uitbesteden met pakketten en daar een goede keuze uit maken? Verschillende aanbieders kunnen je daar goed mee van dienst zijn, mits je weet wat je nodig hebt. En belangrijker nog, zorg ervoor dat je goed weet wat je voor de pakketten kunt verwachten.

Steeds meer MKB-organisaties kiezen ervoor om hun sociale media uit te besteden. Dat lijkt eenvoudig en interessant, maar levert het daadwerkelijk toegevoegde waarde op? Kijk strategisch naar het gebruik van de sociale kanalen, om daarmee te bouwen aan meer naamsbekendheid of een belangrijk imago.

Tips bij social media pakketten voor uitbesteden

Gebruik maken van social media pakketten voor het uitbesteden? We zetten een paar tips op een rij om een betere keuze te maken:

  • Strategische sessie
  • Berichten verzamelen en versturen
  • Prijs per maand: let op extra kosten
  • Rapportage over de resultaten

Strategische sessie

Kies een pakket met een strategische sessie, waarin je kunt aangeven hoe je social media al gebruikt of wat je daar precies van verwacht. Bespreek de doelgroep die je nu hebt en die je eventueel wilt aanboren. Zorg er daarnaast voor dat goed duidelijk is waar jouw bedrijf voor staat (en waar je niet voor staat). Dankzij zo’n strategische sessie lukt het beter om de activiteiten af te stemmen op strategische groei voor jouw bedrijf.

Berichten verzamelen en versturen

De aanbieder van sociale media-activiteiten zal berichten verzamelen die in het nieuws verschijnen en op basis daarvan posts plaatsen. Vraag goed na hoe er wordt gezocht naar relevante berichten en wat daar vervolgens mee gebeurt.

Bespreek de manier waarop eigen te delen berichten worden opgesteld en wanneer dat gebeurt. Wordt er ook gereageerd op reacties en gaat het bedrijf aan de slag met likes, retweets en andere interacties? Kies een pakket dat veel interactie nastreeft, omdat dit zowel op de korte als de lange termijn de beste resultaten oplevert.

Prijs per maand: let op extra kosten

Kijk natuurlijk goed naar de social media pakket prijs. Het gaat vaak om een prijs per maand, waarvoor er meerdere zaken zijn inbegrepen. Vraag goed na of er sprake is van bijkomende kosten, bijvoorbeeld bij een groot aantal reacties of andere interacties.

Tip: hoe zit het met extra posts die je wilt laten plaatsen, bijvoorbeeld als zich een belangrijke gebeurtenis voordoet? Vraag dat vooraf na, om achteraf niet voor verrassingen te komen te staan.

 

Tel de vaste en de te verwachten extra kosten bij elkaar op, om tot het totale plaatje te komen. Vergelijk op basis daarvan de verschillende social media uitbesteden-pakketten, waarmee je komt tot een goed beeld van waar je financieel rekening mee dient te houden.

Rapportage over de resultaten

Gebruik informatie over de rapportage van de resultaten in combinatie met de strategische sessie uit de eerste tip. Hoe worden de resultaten gemeten en dragen die wel bij aan de groei die je met jouw onderneming wilt realiseren? Bepaal in overleg de belangrijke KPI’s, waarmee je de resultaten concreet en meetbaar maakt.

Een pakket om de social media uit te besteden is pas interessant al het resultaat oplevert en je daar ook inzicht in kunt krijgen. Het is belangrijke informatie om te bepalen of je er mee door wilt gaan of dat het na verloop van tijd beter is om daar een andere partner voor te zoeken.

Social media voor het MKB: uitbesteden

Social media voor het MKB is een lastige markt, maar er liggen wel degelijk kansen. Het is vooral belangrijk om een strategische partner te zoeken, die weet wat er nodig is om een bedrijf te laten groeien.

We zijn bij Virtual Business Collective geen uitgesproken specialist op het gebied van social media, omdat we het liever breder aanpakken. We beschikken over een collectief  met virtueel experts, die graag meedenken over de strategische ontwikkeling van jouw bedrijf.

Enthousiast over die focus op de belangrijke strategie en groei van jouw bedrijf? Neem contact met ons op om samen te werken, dan vertellen we je graag meer over wat we voor je kunnen betekenen.

Comment Section

0 reacties op “Social media uitbesteden met pakketten: 4 tips om op te letten

Plaats een reactie


*