Page content

Werk uitbesteden: 3 tips om dat goed aan te pakken

Werk uitbesteden: 3 tips om dat goed aan te pakken

Werk uitbesteden, maar weet je niet goed hoe je dat aanpakt? Je kunt jouw klantcontact uitbesteden, blogs laten schrijven of voorkomen dat je nog veel tijd kwijt bent met het plannen van jouw agenda. Belangrijke voordelen, maar iets waar veel ondernemers tegenaan blijven hikken.

Weet je dat je te veel werkt, maar mis je de handvatten om daar wat aan te doen? Wij gebruiken de TBBT-methode, waarmee we je bijvoorbeeld helpen om werk uit te besteden. Een effectieve manier om meer tijd te krijgen om áán jouw bedrijf te werken, in plaats van erín.

Werk uitbesteden: onze 3 tips

Werk uitbesteden en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? We zetten 3 belangrijke tips voor je op een rij:

 • Welk resultaat wil je bereiken?
 • Welke taken komen in aanmerking?
 • Begin klein: breid het uit

Welk resultaat wil je bereiken?

Bedenk je welk resultaat je wilt bereiken. Gaat het je om de besparing van tijd of de verbetering van de kwaliteit en de hoeveelheid aandacht? Het is belangrijk om dit doel duidelijk voor ogen te nemen, zodat je het werk kunt uitbesteden aan iemand die het sneller of vooral beter kan.

Bedenk je waar het nu aan schort. Wil je meer tijd om aan de strategie en ontwikkeling van jouw bedrijf te werken of zijn er andere operationele taken waar je zelf beter in bent en meer waarde mee creëert? De mate waarin je dit goed in beeld krijgt bepaalt hoe goed je ontdek welk werk je moet uitbesteden en aan wie je dat moet doen.

Welke taken komen in aanmerking?

Jouw klantcontact uitbesteden, de agenda uit handen geven of ervoor zorgen dat iemand anders aan de slag gaat met de social media-kanalen? Wat je wilt uitbesteden kun je op een rij zetten door alle taken onder te verdelen in vier categorieën:

 • Werk dat je leuk vindt om te doen en waarmee je veel waarde creëert
 • Werk dat je niet leuk vindt om te doen en waarmee je veel waarde creëert
 • Werk dat je leuk vindt om te doen en waarmee je weinig waarde creëert
 • Werk dat je niet leuk vindt om te doen en waarmee je weinig waarde creëert

De tweede, derde en vierde categorie komen in aanmerking om werk uit te besteden. Gaat het in de tweede categorie om werk dat iemand anders net zo goed als jij kan, terwijl die persoon het wel leuk vindt? Dan is dat net als in de derde categorie als iemand anders daarmee meer waarde kan creëren een goed idee om dat uit te besteden. Werk in de vierde categorie kun je alleen uitbesteden als iemand anders het wél leuk vindt en daarmee waarde kan creëren.

Begin klein: breid het uit

Begin bij voorkeur klein, om het in ieder geval een keer uit te proberen. Ontdek of het jou inderdaad meer tijd oplevert om aan de strategie van jouw bedrijf te werken. En heb je de juiste methode gevonden om werk uit te besteden? Dan kun je dat op grotere schaal doen, aan de hand van de andere taken die daar volgens de vier categorieën voor in aanmerking komen.

Werk uitbesteden: samen aan de slag

Wil je werk uitbesteden om werk en privé beter in balans  te krijgen of ben je daarvoor op zoek naar handige tips?

Wij vertellen je hoe je jouw werk op een succesvolle manier kunt uitbesteden. Ervaar hoe we binnen een uur tijd minimaal 1 uur extra creëren in jouw agenda. En heb je andere vragen? Neem contact met ons op en ontgrendel groei. Wij horen graag van je!

  Comment Section

  0 reacties op “Werk uitbesteden: 3 tips om dat goed aan te pakken

  Plaats een reactie


  *