Hoe Sven en Marc weer tijd kregen om te doen waar zij goed in zijn!
arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe Sven en Marc weer tijd kregen om te doen waar zij goed in zijn!
12 maart 2020 

Hoe Sven en Marc weer tijd kregen om te doen waar zij goed in zijn!

Sven van Buuren en Marc Müskens zijn beiden al ruim 15 jaar succesvolle interieurdesigners. Ze besloten hun kennis en expertise samen te voegen en te brengen in Masters of Interior Design. Met hun beproefde methodes tekenen ze prachtige interieurs, verbeteren ze met hun ontwerpen de lifestyle voor hun klanten en creëren ze een thuis om iedere dag in te leven.

Goede ontwerpen én goede service

De agenda’s van Sven en Marc staan vol met opdrachten tot ontwerpen en het voeren van gesprekken met klanten en leveranciers. Hun geslaagde interieurs én de persoonlijke benadering die de mannen blijkt een grote aantrekkingskracht voor nieuwe klanten. De samenwerking tussen Sven en Marc is daarmee zeer succesvol.

Maar, er zitten ook voor deze twee Masters maar 24 uren in een dag (en daarvan willen ze ook een aanzienlijk deel besteden aan hun gezin). Om zich volledig op hun ontwerpen en klanten te focussen, zonder in te boeten op de kwaliteit en serviceverlening waar het bedrijf om bekend staat, moest er wat gebeuren. De oplossing? Een deel van de operationele- en customerservicewerkzaamheden uit handen geven.

Samenwerking

De twee zochten online een Virtueel Assistent, waar een enorme respons op kwam. Medio 2019 kozen ze voor Virtual Business Collective. Om de Masters het best tot hun recht te laten komen in hun creatieve werkzaamheden werken onze operationele experts binnen MoID onder andere aan:

 • Meer klanttevredenheid
  We zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten en nieuwe leads.
 • Efficiënte flows
  We begeleiden de flows van methodes en programma’s, om die efficiënter te laten verlopen.
 • Optimale processen
  We helpen de processen in te richten en vervolgens te optimaliseren.
 • Een uitstekende backoffice
  We nemen diverse backoffice-werkzaamheden voor MoID uit handen.

“Nu ik weet dat alles doorloopt en ik me geen zorgen hoef te maken dat er dingen blijven liggen heb ik fantastisch veel kunnen produceren!” Marc Müskens – Masters of Interior Design

Toegevoegde waarde

Het is een van de speerpunten binnen MoID om bij de ontwerpen minstens zo’n goede service te leveren. Dat betekent dat de lat hoog ligt voor het team van Virtual Business Collective.

Sven van Buuren: “De professionele en servicegerichte benadering van VBC naar onze naar klanten, leads en leveranciers draagt bij aan een verhoogde (klant)tevredenheid. In de samenwerking met eerdere ondersteuners bleven we altijd problemen ervaren binnen onze processen. Met onduidelijke situaties en taken die bleven liggen als gevolg. Door twijfel werkte het proces gewoon niet. Met de hulp van Virtual Business Collective ervaren we nu het tegenovergestelde! Het team excelleert in het meedenken in processen en bijschaven waar nodig om ons bestaande systeem nog strakker neer te kunnen zetten en zelfstandig uit te voeren”.

De Masters hebben weer de tijd om te doen waar zij goed in zijn. Creativiteit, strategie en de sessies met hun klanten staan weer op nummer 1 voor de heren. En de details van hun bedrijf gaan niet meer ten koste van hun privéleven.

Voordelen ten opzichte van andere VA’s

Marc en Sven zien vooral onze ervaring met en kennis van het inrichten en optimaliseren van processen als één van de voordelen in de samenwerking met Virtual Business Collective.

Marc Müskens: “In de samenwerking met een eenpitter ervaar je als ondernemer beperkingen. Iedereen is namelijk wel eens ziek of op vakantie, waardoor het werk stil komt te liggen of je het zelf moet gaan doen. Onze VA heeft alle terugkerende taken die ze voor ons uitvoert, en de wijze waarop ze dat doet, beschreven in een proces. Bij afwezigheid van onze vaste ondersteuner kunnen haar taken daardoor direct worden overgenomen door een collega”.

Aanpak en resultaat volgens VBC

De meeste ondernemers zal het verhaal van Marc en Sven bekend voor komen. In de startfase van je bedrijf ben je vooral uitvoerend bezig. Daar was je ontzettend goed in en je deed het zonder dat je na hoefde te denken over de processen. Naarmate het drukker wordt en er werk bij blijft komen ontstaan er foutjes en merk je dat er een beperking zit op de groei die jij voor ogen hebt. De oplossing? Taken delegeren aan bijvoorbeeld een Virtueel Assistent.

 

Wil jij net als Marc en Sven ook de tijd hebben om te werken aan jouw groei? Neem dan contact met ons op!

Over de schrijver
Danielle is hoofd effectiviteit en efficiëntie bij Virtual Business Collective. Je mag haar ’s nachts wakker maken voor Lean-processen en optimalisaties door digitalisering. Ze studeerde Hotelmanagement en Corporate Governance en vervulde onder ander project managementrollen binnen de Raad van Bestuur van diverse corporates. Binnen VBC zorgt ze voor sales en optimaliseert ze processen.
Reactie plaatsen