Virtual Business Collective groeit. En we gaan snel!   Virtual Business Collective groeit. En we gaan snel!
arrow_drop_up arrow_drop_down
Virtual Business Collective groeit. En we gaan snel!  
17 oktober 2019 
in Team

Virtual Business Collective groeit. En we gaan snel!  

Bij Virtual Business Collective hebben we afgelopen maand weer twee nieuwe medewerkers mogen verwelkomen. We groeien snel uit tot een succesvol bedrijf, waarin we er bovendien in slagen om onze nieuwe teamleden snel aan het werk te zetten. Het voelt meteen alsof ze al jaren onderdeel zijn van het team, iets dat ons bedrijf en veel van onze klanten bijzonder succesvol maakt. 

Hoe we dat doen? We maken gebruik van heel duidelijke procedures en kennen de enorme kracht van heldere communicatie. We creëren win-win-situaties waarin we samen sterk staan, iets waar we ook jou als ondernemer bij kunnen helpen.  

Kennismaking met ons en de systemen 

Nieuwe teamleden laten we natuurlijk kennismaken met ons als oprichters, met de rest van Virtual Business Collective en bovendien met onze systemen. We leggen ze de systemen en procedures uit, om repeterende taken efficiënt uit te voeren. Dit maakt het inwerken een stuk minder stressvol. Ze kunnen meteen aan de slag met de operationele processen, zodat wij de handen vrijhouden om te werken aan innovatie, strategie en groei. 

De sleutel tot succes 

Essentieel binnen die aanpak is onze communicatie, zowel naar het bestaande team als naar nieuwe medewerkers. Ons team opereert dankzij de ingerichte processen als een geoliede machine, waarin we ook nieuwe krachten makkelijk kunnen opnemen. 

We houden wekelijkse teammeetings en zorgen regelmatig voor overleg over de dagelijkse werkzaamheden. We communiceren met onze vaste medewerkers en virtuele teamleden, om alle neuzen dezelfde kant op te houden.  

Tip: regelmatig overleg maakt instructies duidelijk en draagt bovendien bij aan betrokkenheid bij het bedrijf. Verder biedt het de kans om eventuele problemen, onduidelijkheden of uitdagingen al in een vroeg stadium aan het licht te brengen. 

Hoe druk je ook bent als ondernemer, het is altijd belangrijk om tijd vrij te maken voor korte wekelijkse overleggen. Dat geldt voor vaste en virtuele medewerkers, om ze letterlijk en figuurlijk aan boord te houden bij jouw plannen en doelstellingen.  

Download het e-book ‘Werkproces Onboarden nieuwe medewerkers’

Win-win: samen staan we sterk 

Benieuwd wat een bedrijf succesvol maakt en hoe wij daar iedere dag aan bouwen? Tijdens teamvergaderingen bespreken we acties, afspraken en deadlines. We maken een planning voor de komende week en nemen de tijd om input te vragen van onze operationele krachten. Het creëert een win-win-situatie, waardoor we samen sterk staan. 

Op maandag zetten we de toon voor de rest van de week en krijgen we inzicht in elkaars taken en werkdruk. Het bevordert de teamspirit en creëert een hecht team, zelfs met onze virtuele assistenten die op afstand werken. 

Benieuwd hoe jij net als wij kunt bouwen aan een succesvol bedrijf? We leggen je graag uit hoe we mooie momenten delen, grapjes maken en met elkaar meeleven. Of download meteen onze whitepaper, zodat je de eerste tips direct in de praktijk kunt brengen.  

 

Over de schrijver
Danielle is hoofd effectiviteit en efficiëntie bij Virtual Business Collective. Je mag haar ’s nachts wakker maken voor Lean-processen en optimalisaties door digitalisering. Ze studeerde Hotelmanagement en Corporate Governance en vervulde onder ander project managementrollen binnen de Raad van Bestuur van diverse corporates. Binnen VBC zorgt ze voor sales en optimaliseert ze processen.
Reactie plaatsen