3 redenen om met een team te gaan werken
3 redenen om met een team te gaan werken
30 mei 2019 
in Team

3 redenen om met een team te gaan werken

Met ons huidige team zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend bureau dat bedrijven helpt te groeien. We plukken de vruchten van ons team, nu we de expertstatus hebben bereikt en bekendstaan om onze succesvol gebleken aanpak om te systematiseren en digitaliseren. 

Toch ging dat niet zonder slag of stoot. We wisten al toen we individueel startten als Virtueel Support Professionals dat we een team nodig zouden hebben, maar droegen het bedrijf toen nog op onze eigen schouders. We bleven steeds opnieuw het wiel uitvinden omdat belangrijke processen ontbraken en waren volkomen stuurloos zonder concrete doelen. Het gevolg? We verloren onszelf niet zelden in de waan van de dag. 

Extra pijnlijk, omdat het de situatie beschrijft waar we onze klanten mee helpen op het moment dat ze ons inhuren. We adviseren klanten hoe ze hun bedrijf en processen beter kunnen inrichten, maar hadden de zaken zelf niet goed op orde. We waren de kinderen van de schoenmaker, die zelf met gaten in de zolen liepen.  

Extra werk zonder goede organisatie 

We besloten pas op de plaats te maken, om het roer om te kunnen gooien. We maakten een lijst met de doelen voor het komende jaar en ontdekten dat we hulp nodig hadden om die te bereiken. We namen onze eerste medewerkers aan, die ons hielpen met de werkzaamheden voor onze belangrijke klanten. Vervolgens gingen we samenwerkingen aan met een aantal ZZP-ers, die ons helpen op het gebied van marketing, sales en met de boekhouding. 

We slaagden erin veel operationele taken uit te besteden, maar kregen het er niet minder druk door. Er was sprake van een team, maar dat was nog niet goed georganiseerd. Het kostte ons juist méér tijd om iedereen in het gareel te houden, omdat er veel vragen werden gesteld en anderen blijkbaar niet voldoende ruimte van ons kregen om zelf besluiten te nemen. Bovendien liepen er steeds meer zaken fout, door het gebrek aan processen en systemen.  

We maakten meer tijd vrij om de bottleneck van onze organisatie te onderzoeken. Het bleek te ontbreken aan focus. Teams vragen om een eenvoudige manier van werken, met teamleden die aansluiten bij het bedrijf en de belangrijkste doelstellingen.  

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Download de gratis Whitepaper!

redenen om met een team te werken

We kwamen tot de belangrijke inzichten die hielpen om onze bedrijfsprocessen op te stellen en vervolgens te optimaliseren. De samenwerking met medewerkers en ZZP-ers kreeg een duidelijker zakelijk karakter en kwam in dienst te staan van de ontwikkeling van ons bedrijf. 

We hebben aan den lijve ondervonden hoe een team van enorme toegevoegde waarde kan zijn, mits je daar op de juiste manier gebruik van maakt om er de vruchten van te plukken. Wij hebben 3 heel belangrijke redenen om met een team te blijven werken en dat in de toekomst alleen maar uit te breiden: 

  • Meer focus in jouw werkzaamheden 
  • Specialisten in het eigen vakgebied 
  • Meer diversiteit en creativiteit 

Meer focus in jouw werkzaamheden 

Het team helpt ons enorm om focus aan te brengen in de werkzaamheden. Wij werken aan de strategische uitdagingen van het bedrijf en aan de groei daarvan, terwijl belangrijke operationele taken in handen liggen van teamleden. En dat is niet alles, zij hebben bovendien de vrijheid om beslissingen en besluiten te nemen. Die vrijheid en autonomie voorkomt constante benodigde betrokkenheid van onszelf, waardoor er daadwerkelijke focus ontstaat en we meer aandacht kunnen hebben voor wat het bedrijf echt verder helpt.  

Specialisten in het eigen vakgebied 

Dankzij het team werken we met specialisten in hun eigen vakgebied. We profiteren van meer specialisme, waardoor de kwaliteit van diverse operationele taken enorm omhoog is geschoten. Bovendien krijgen we op twee manieren meer gedaan in minder tijd. Dankzij de focus hebben we meer aandacht voor taken die echt belangrijk zijn, terwijl we er met de specialisten voor zorgen dat zij optimaal efficiënt aan die taken kunnen werken.  

Meer diversiteit en creativiteit 

Tenslotte profiteren we vanuit het team van meer diversiteit en creativiteit. We hebben een team met verschillende leden vanuit diverse achtergronden en expertises. Het helpt ons om uitdagingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en daar soms onorthodoxe oplossingen voor te bedenken. Bovendien stimuleert de creativiteit alle leden van het team om er alles uit te halen wat erin zit.  

Werken met een team: wat zijn jouw ervaringen? 

Ongemerkt pasten we onze TPPT-methode toe op ons eigen bedrijf en de belangrijke processen. Het is dé manier waarmee we andere ondernemers helpen te begrijpen wanneer, wie en hoe ze A-players kunnen inhuren voor hun (bestaande) team. We hebben uit eigen ervaring veel tips en trucs ontdekt, waarmee we je direct kunnen helpen om het juiste teamlid te vinden. Je kunt dan denken aan persoonlijkheidstesten en systemen voor het inhuren en inlijven, waarmee je bouwt aan een sterk team. 

Hoe kijk jij aan tegen het werken met een online team als aanvulling op jouw vaste medewerkers? Of heb je al een teamlid waar je niet meer zonder kunt? Deel het met ons, we horen het graag. 

En ben je benieuwd hoe jij met een team kunt werken of op zoek naar meer succesvolle voorbeelden? Ervaar hoe we binnen een uur tijd minimaal 1 uur extra creëren in jouw agenda. En heb je andere vragen? Neem contact met ons op en ontgrendel groei. Wij horen graag van je! 

Over de schrijver
Danielle is hoofd effectiviteit en efficiëntie bij Virtual Business Collective. Je mag haar ’s nachts wakker maken voor Lean-processen en optimalisaties door digitalisering. Ze studeerde Hotelmanagement en Corporate Governance en vervulde onder ander project managementrollen binnen de Raad van Bestuur van diverse corporates. Binnen VBC zorgt ze voor sales en optimaliseert ze processen.
Reactie plaatsen