Virtual Business Collective werkt allang niet meer in de kantoortuin
Virtual Business Collective werkt allang niet meer in de kantoortuin
11 juni 2020 

Virtual Business Collective werkt allang niet meer in de kantoortuin

Sinds dit jaar is VBC een erkend opleider van de S-BB (Stischting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Doordat VBC een volledig gedigitaliseerd bedrijf is heeft onze stagiaire de ruimte gekregen om als enige zonder problemen haar stage te kunnen afronden. Dit is ook bij S-BB niet onopgemerkt gebleven! Ze hebben hierover een mooi artikel geschreven:
Toen de coronacrisis begon, moesten veel mbo-studenten hun stage vanuit huis voortzetten. Dat overkwam ook Wendy Phan, stagiaire bij Virtual Business Collective. Maar omdat het bedrijf toch al nooit in een kantoortuin geloofde, was het tot in de puntjes voorbereid en kan Wendy haar opleiding tot management assistant nu succesvol afronden.

Danielle de Klerk is virtueel manager bij Virtual Business Collective in Middenbeemster. “We helpen andere ondernemers om te digitaliseren”, legt ze uit. “Aan de ene kant zorgen we dat processen goed worden ingericht, aan de andere kant voeren we ze uit. Dat gebeurt allemaal online, op afstand. Zo hebben we bijvoorbeeld medewerkers op Ibiza en klanten in Zuid-Afrika.”

Hoe word je erkend leerbedrijf zonder locatie?

Erkend leerbedrijf worden zonder locatie, kan dat wel? “Dat was inderdaad een hobbel waar we met SBB overheen moesten”, vervolgt Danielle. “Voordat de crisis uitbrak, deed onze stagiaire bij mijn zakenpartner Wendy Stammis thuis haar werk.” Lachend: “Nee, ze hoefde niet langs het wasgoed naar zolder te klimmen. We hebben gewoon een goed ingerichte werkplek.”

Praktijkopleiders verdiepen zich in webinars en e-learnings

Als adviseur praktijkleren Angelina de Groot eind 2019 op locatie het erkenningsgesprek voert, stelt ze vast dat de toekomstige student kan rekenen op een veilige werkomgeving en kwalitatief goede begeleiding. Ze verleent de erkenning, waarna Danielle en Wendy zich verdiepen in de webinars en e-learnings van SBB, al zijn ze beroepsmatig al jaren gewend om opdrachtgevers te coachen.

Wendy kan op een normale manier haar diploma behalen

Wendy – toevallig met dezelfde naam als haar praktijkopleider – volgt de opleiding Management assistant op het ROC van Amsterdam en is de allereerste stagiaire. “De expertise van dit bedrijf in virtueel werken komt goed van pas. Mijn praktijkopleiders staan continu paraat om te helpen en bieden alle zorg die ik nodig heb. Dankzij hen kan ik op een normale manier mijn diploma behalen.”

Strakke examenafspraken resulteren in goede proeves

Ook stagebegeleider Maaike Eek is zeer over het bedrijf te spreken: “Alle werkprocessen zijn beschikbaar en de praktijkopleiders zijn betrokken, motiverend en bereikbaar, geven fijne feedback en vragen hier zelf ook om. Zeker in coronatijd is dit een topbedrijf. De strakke examenafspraken die we online met elkaar opstelden hebben geresulteerd in goede proeves.”

Een andere manier van denken en kijken naar je werk

“De afgelopen weken heeft Wendy gewoon vanuit haar eigen huis gewerkt”, zegt Danielle. “We leerden hoe ze goede communicatielijnen kan opzetten, haar werk moet voorbereiden, digitaal alles zo kan inregelen dat ze is voorbereid op de komende week, enzovoorts. Dat is een andere manier van denken en kijken naar je werk. In het werken met onlinetools is Wendy echt heel ‘tech-savvy’ geworden.”

Supertrots op de stagiaire

Zowel stagiaire Wendy als stagebegeleider Maaike besluit Virtual Business Collective voor te dragen voor de verkiezing beste leerbedrijf. Danielle: “We waren teleurgesteld dat de verkiezing doorschuift naar volgend jaar. Juist nu zijn we supertrots op Wendy, zoals ze zich heeft aanpast en binnenkort haar diploma gaat halen. We laten andere ondernemers graag zien dat zoiets mogelijk is, ook in tijden van crisis.”

Over de schrijver
Danielle is hoofd effectiviteit en efficiëntie bij Virtual Business Collective. Je mag haar ’s nachts wakker maken voor Lean-processen en optimalisaties door digitalisering. Ze studeerde Hotelmanagement en Corporate Governance en vervulde onder ander project managementrollen binnen de Raad van Bestuur van diverse corporates. Binnen VBC zorgt ze voor sales en optimaliseert ze processen.
Reactie plaatsen