Hoe kan een virtueel team je helpen je doelen te behalen? | Virtual Business Collective
Hoe kan een virtueel team je helpen je doelen te behalen?
28 november 2019 

Hoe kan een virtueel team je helpen je doelen te behalen?

Met een virtueel assistent bouwen aan de belangrijke doelstellingen van jouw bedrijf? Het is de beste manier om internationaal samen te werken of operationele taken uit te besteden aan ervaren experts. Jij krijgt meer tijd om áán jouw bedrijf te werken, door je te richten op de belangrijke strategische keuzes.

Wat is een virtueel assistent?

Wat is een virtueel assistent en hoe kun je daar goed gebruik van maken? Het zijn experts die werken vanuit huis of andere locaties. Je profiteert samen met het virtuele team van digitale mogelijkheden, zowel om onderling te communiceren als om taken uit te voeren en werk uit te wisselen. De virtueel assistent werkt niet bij jou op locatie, waardoor het team aan 5 belangrijke voorwaarden moet voldoen om de doelen te behalen.

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Download de gratis Whitepaper!

Doelen behalen: 5 belangrijke voorwaarden

Jouw doelen behalen met een virtueel assistent en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? We zetten 5 belangrijke voorwaarden voor je op een rij:

1. Vind ervaren experts
Kies liever voor een ervaren expert dan een goedkope kracht die nog niet eerder werkte aan de taken die je wilt uitbesteden. Je kunt van nieuwkomers moeilijk verwachten dat ze weten hoe ze jou moeten helpen de bedrijfsdoelstellingen te behalen.
2. Zorg voor een fijne werkrelatie
Begrijp de virtueel assistent die voor je werkt en wat hij of zij belangrijk vindt. Schep randvoorwaarden die daarop goed aansluiten, om prettig samen te werken op een manier die jullie beiden past.
3. Creëer maximale duidelijkheid
Introduceer de virtuele medewerker bij de rest van het team en zorg er andersom voor dat transparant is hoe jouw bedrijf in elkaar zit. Maak duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is en geef aan hoe je de jouw nieuwe assistent op de resultaten zal beoordelen.
4. Blijf helder communiceren
Gebruik een communicatiesysteem en communiceer zowel via e-mail, telefonisch als met video als dat nodig is. Kijk met elkaar mee met TeamViewer en vraag na een toelichting altijd of er nog vragen zijn over wat je precies bedoelt.
5. Houd de vinger aan de pols
Probeer jouw virtueel assistent zo goed mogelijk te leren kennen, om toegang te krijgen tot de resultaten en hoe die behaald worden. Geef het tijdig aan of jullie op koers liggen om de doelstellingen van jouw bedrijf te halen en blijf evalueren.

Doelen behalen met een virtueel assistent

De doelen van jouw bedrijf halen met een virtueel assistent? Met de juiste aanpak heb je er een ervaren kracht bij, die belangrijke operationele taken voor je uit handen kan nemen. Een fijn idee, zodat jij de tijd en capaciteit hebt om met de strategie en andere belangrijke beslissingen aan de slag te gaan.

Werken met een virtueel assistent? Laten we samenwerken. Of download onze whitepaper “Groeien met jouw bedrijf” en ga direct goed van start.

Over de schrijver
Danielle is hoofd effectiviteit en efficiëntie bij Virtual Business Collective. Je mag haar ’s nachts wakker maken voor Lean-processen en optimalisaties door digitalisering. Ze studeerde Hotelmanagement en Corporate Governance en vervulde onder ander project managementrollen binnen de Raad van Bestuur van diverse corporates. Binnen VBC zorgt ze voor sales en optimaliseert ze processen.
Reactie plaatsen