Werk uitbesteden: 5 tips om dat goed aan te pakken | Virtual Business Collective
Werk uitbesteden: 5 tips om dat goed aan te pakken
13 november 2023 

Werk uitbesteden: 5 tips om dat goed aan te pakken

Meer werk uitbesteden, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Aan de hand van een stappenplan voorkom je dat je belangrijke fases overslaat. Het creëert overzicht en rust, van waaruit jij de kans hebt om de eigen werkdruk te verlagen. En om áán jouw bedrijf te werken in plaats van erín. Om weer te kunnen groeien, omdat jij je richt op de strategische taken in plaats van de operationele zaken.

5 tips om meer werk uit te besteden

Werk uitbesteden is voor de één een eenvoudige en logische keuze, terwijl de ander er enorm tegenop ziet. Hoe kun je dit beter aanpakken en wat zijn typische taken die je aan anderen over kan laten? We zetten het voor je op een rij, aan de hand van 5 handige tips:

1. Onderzoek wat je kunt uitbesteden
Wil je klantcontact uitbesteden, jouw agenda en planning uit handen geven of gaat het je vooral om de enorme stroom e-mails die je ontvangt? Het zijn typische operationele taken, net als de administratie of marketing via sociale media. Onderzoek welk werk je kunt uitbesteden, als belangrijke eerste fase in het stappenplan.

2. Breng processen in kaart
Besloten wat je wilt uitbesteden? Breng nauwkeurig in kaart hoe je het werk uitvoert en wat daarin de belangrijke keuzes en stappen zijn. Door het proces uitvoerig te beschrijven heb je de kans om dit aan iemand anders over te dragen, om het werk succesvol uit te gaan besteden.

3. Vind experts voor de taken
Is het duidelijk wat er moet gebeuren en hoe jij normaal gesproken werkt? Vind er de experts bij die het werk voor je kunnen uitvoeren. Kies voor virtuele experts en assistenten op afstand of neem nieuwe medewerkers aan.
Tip: ervaring en expertise zijn goud waard. Til jouw klantervaring naar een hoger niveau, met experts op de juiste operationele posities.

4. Begeleid ze tijdens het onboarden
Succesvol werk uitbesteden? Begeleid de experts tijdens het onboarden, om ze te laten wennen aan jouw manier van werken, bedrijfsprocessen en eventueel de bedrijfscultuur. Neem even de tijd om ze te onboarden, waarmee je voorkomt dat het uiteindelijk niet blijkt te passen.

5. Houd de vinger aan de pols
Plan momenten om te evalueren, zodat je een vinger aan de pols kunt houden. Hoe ervaart jouw expert de samenwerking en wat zijn aandachtspunten van jouw kant? Blijf met elkaar in gesprek, om het werk uit te besteden en samen te bouwen aan een langdurige samenwerking.

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Download de gratis Whitepaper!

Stappenplan: samen aan de slag

Het stappenplan om werk uit te besteden past perfect binnen onze TPPT-methode. Daarmee helpen we je meer tijd te winnen om áán jouw bedrijf te werken in plaats van erín. Bij Virtual Business Collective helpen we je op die manier bijvoorbeeld graag om werk uit te besteden.

Enthousiast aan de slag om werk uit te besteden en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? Laten we samenwerken. Of download onze whitepaper “Groeien met jouw bedrijf ” en ga direct goed van start.

Over de schrijver
Wendy is het organisatietalent van Virtual Business Collective. De goudsmid van het harmonieuze team die blij wordt van blije klanten. Ze studeerde Toeristisch Management en Personeelsmanagement en heeft meer dan 20 jaar ondernemerservaring. Binnen VBC creëert ze klantgeluk met een hecht team dat voor elkaar door het vuur gaat.
Reactie plaatsen